Bewegwijzering

De EuroVelo-bordjes zijn erg gemakkelijk te herkennen, maar de route is nog niet helemaal voorzien van de EV-bordjes. Fiets je over trajecten waar er nog geen EV-bordjes zijn, dan kan je gewoon de gewestelijke bewegwijzering volgen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van bewegwijzering die je langs de EuroVelo-routes kan tegenkomen.

EuroVel-bewegwijzering

Deze route is heel gemakkelijk te herkennen en te volgen, dankzij de bordjes met het typische EuroVelo-logo die duidelijk zijn aangegeven langs de route.

Regional signs

Flanders:

Vlaanderen fietsroute rit

De EuroVelo routes volgen de iconische fietsroutes in Vlaanderen. De 2 bewegwijzering worden gecombineerd.

Brussels:

Vlaanderen fietsroute rit
Vlaanderen fietsroute rit

Het Brusselse gewestelijke fietsroutenetwerk wordt gevormd door de Gewestelijke Fietsroutes (GFR). Dit zijn kwaliteitsvolle fietspaden, samengesteld uit 19 verschillende routes in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Meer info over de GFR

Wallonia:

Ravel

In Wallonië kan je de RAVeL-fietsroutes volgen (Réseau Autonome des Voies Lentes). Je vindt een uitgebreide beschrijving van de internationale en regionale langeafstandsroutes in Wallonië op de RAVeL-website. Meer info over RAVeL.

Je herkent de etablissementen waar ze fietsers met open armen ontvangen in Wallonië en Brussel aan de sticker ‘Bienvenue Vélo’ en "Bike Friendly" bij de ingang. Deze handelszaken bieden diensten en uitrusting aan voor fietsers.