339893 Profondeville Rochersdefrenes Cwbt J P Remy

Lekker eten in Namen

  • 4h
  • Gezinsvriendelijk
  • Easy
  • All year
  • 15 km

Ontdek het verfijnde smaakpalet van Namen in lokale pareltjes, zoals Les Cup'inn en de Empreinte Belge. Ga eens langs in het Aardbeienmuseum en proef de heerlijkste aardbeienproducten.

Laatste Update: 10 feb. 2022

Praktische informatie

Voor een gedetailleerde kaart van de route

1. Download een GPX viewer app.
2. Download de GPX-tracks voor deze route.
3. Print de gedetailleerde routebeschrijving af voor tijdens je fietstocht.

Gedetailleerde routebeschrijving

De fietstocht begint bij het treinstation van Namen, waar je een fiets kan huren bij Pro Velo Namen, als je er een nodig hebt. Heb je zelf een fiets, dan kan je zo op pad!

Fiets in de Rue de Fer naar Les Jardins du Maïeur (de tuinen van de burgemeester), een rustig park in het centrum van de stad. Op de gevel is een fresco geschilderd met enkele Waalse personages. Ga naar de Rue Emile Cuvelier en breng een bezoekje aan het Naamse theater, sla nadien rechtsaf in de Rue de Bavière om uit te komen op de Place d'Armes, waar je rechtsaf kan om het belfort te bewonderen. Deze 20 meter hoge toren, gebouwd in 1388, maakte oorspronkelijk deel uit van de vestingwerken. Pas in 1746, na de belegering van Namen en de verwoesting van de kerk, werd de toren gekozen als officieel belfort. Het belfort was al in de 16e eeuw uitgerust met een klok die het openen en sluiten van de buitenpoorten van de stad aankondigde. De UNESCO heeft het belfort nu erkend als werelderfgoed.

Volg de Rue de la Monnaie en sla rechtsaf naar de Rue de l'Ange, de hoofdstraat van Namen, neem de vierde straat links naar de Rue Haute Marcelle om te genieten van een heerlijke cupcake bij Les Cup'inn.

Baan je een weg door de kleine straatjes van de oude stad die dateren uit de 18e eeuw en steek de Samber over naar de Rue Notre-Dame en de Avenue de la Plante. Net voor het hotel The Royal Snail steek je de weg over en volg je de oever van de Maas tot je het bord "Musée de la Fraise" ziet, waar je rechtsaf slaat.

Bezoek het Aardbeienmuseum en de bijhorende tuin om alles te ontdekken over de zoete aardbei: geschiedenis, cultuur, handel en lekkernijen. Spring na het bezoekje weer op de fiets en volg de oever van de Maas om terug te keren naar het centrum van Namen.

Voor het hotel The Royal Snail steek je de weg over en kom je op de Avenue de la Plante en de Rue Notre-Dame, steek nu de Samber over en fiets de Rue du Pont in. Aan het eind van deze straat sla je linksaf de Rue de Marchovelette in, fiets je door de Rue des Echasseurs en sla je vervolgens rechtsaf de Rue de la Halle in. Snuif de sfeer op in de Place Marché aux Légumes, het oudste plein van Namen dat door de plaatselijke bevolking "Place du Vieux" wordt genoemd.

Fiets door de Rue Saint Jean en vervolgens door de Rue Rupplémont. Net voor het Museum Félicien Rops, een kunstenaar uit de 19e eeuw, sla je rechtsaf en aan het eind van de Rue Fumal sla je weer rechtsaf. Sla nu linksaf na de kerk Saint Loup en ga dan rechtdoor naar de laatste halte, de Empreinte Belge, om te genieten van een lokaal drankje in deze unieke winkel van Belgische ambachtslui.

Meer info ?
Download Gpx
Namur's Good Food

Bezienswaardigheden

Waar kan je eten of drinken?

Praktische info