Cover

Over de oevers

  • 3 dagen
  • Gezinsvriendelijk
  • Easy
  • Het hele jaar
  • 119 km
  • 235 m
  • 201 m

Geniet van een 3-daagse tocht in Wallonië langs de oevers van de Maas en de Samber, met een tussenstop in heerlijke restaurants aan de oevers. En als originele pauze kan je een uurtje een paddle board huren. Bovendien ontdek je de steden Luik, Namen en Charleroi, met hun forten en klokkentorens.

Laatste Update: 10 feb. 2022

Praktische informatie

Voor een gedetailleerde kaart van de route

1. Download een GPX viewer app.
2. Download de GPX-tracks voor deze route.
3. Print de gedetailleerde routebeschrijving om deze bij je te hebben op je fietstocht.

Gedetailleerde routebeschrijving

Dag 1: EuroVelo 3 - Luik naar Hoei (36 km – 2,5 u.)

Start je reis op de Eurovelo 3 - de Pelgrimsroute – aan het begin van de Ernest Solvaystraat. Hier begint je 3-daagse fietstocht. Eerst fiets je 36 kilometer over de Eurovelo 3-route tot in de stad Hoei. Geniet alvast van het prachtige uitzicht op de Maas, want de route loopt er vlak langs. Nadat je de stad Luik en de industriële sites hebt verlaten, hoef je enkel nog de rivier te volgen.

Eens je op je bestemming bent aangekomen, kan je de namiddag doorbrengen met een bezoekje aan de stad en haar fort of kan je genieten van het adembenemende uitzicht op de stad met uitzicht op de Maas.

Op zoek naar een accomodatie, een extra bezoekje of een kaart? Klik dan hier!

Dag 2 : EuroVelo 3 - Hoei naar Namen (35,6 km – 2,5 u.)

Na een stevig ontbijt ben je helemaal klaar voor de volgende rit van 35,6 kilometer richting Namen. Tijdens deze aangename rit volg je opnieuw de oevers van de Maas.

Nadat je in Namen bent aangekomen, kan je even langsgaan bij de boot La Capitainerie als je zin hebt om een paddle board te huren. Met het paddle board kan je beide kanten van de rivier verkennen, op eigen houtje of met een gids. Ontdek de historische stad en geniet van de gezellige sfeer op het "Place du vieux".

Op zoek naar een accomodatie, een extra bezoekje of een kaart? Klik dan hier!

Dag 3 : EuroVelo 3 - Namen naar Charleroi (47,5 km – 4 u.)

Er is vanalles te doen in Namen, maar de Citadel van Namen en haar spectaculaire uitzicht op de Samber en de Maas zijn een must-see.

Bereid je alvast goed voor, want de weg naar de ingang van de Citadel is vrij steil. De tuinen en ondergrondse gangen kan je op eigen houtje of met een gids verkennen en maken het bezoek de moeite waard.

Om de dag af te sluiten, raden we je aan om een route uit te stippelen die je langs het Belfort van Namen leidt, het symbool van de stad.

Nu is het tijd om weer op de fiets te springen en je weg verder te zetten op de EuroVelo 3 - Pelgrimsroute. Je hebt nog ongeveer 47,5 km voor de boeg om de rand van Charleroi te bereiken, de laatste etappe van de route "Over de oevers".

Om de reis af te sluiten en te vieren dat je meer dan 100 km hebt afgelegd, kan je jezelf trakteren op een heerlijk fris biertje in het restaurant La Manufacture Urbaine. Als je zin hebt om een hapje te eten, reserveer je best op voorhand een tafel (de zaak is nogal populair!).

Op zoek naar een accomodatie, een extra bezoekje of een kaart? Klik dan hier!

Meer info ?

De fietstocht verderzetten

  • Dag 1 : EuroVelo 3 - Luik-Hoei (36km)
  • Dag 2 : EuroVelo 3 - Hoei-Namur (36km)
  • Dag 3 : EuroVelo 3 - Namen-Charleroi (47,5km)

Bezienswaardigheden

Praktische info