Nieuws

#tourensemble, met z’n allen op de fiets om Brussel in het zadel te krijgen

18 juni 2019
Tour Ensemble1200X627 Thegem Blog Default

Het is geen geheim dat het fietsen in opmars is. Het valt dus niet te verwonderen dat de Grand Départ van de Tour de France 2019 dit jaar op 4 en 5 juli in de Belgische en Europese hoofdstad zal worden gehouden.

Om dit buitengewone evenement te vieren (het eerste vertrek uit Brussel werd georganiseerd in 1958), eert #tourensemble de Brusselse wielrenners door de 23ste ploeg van de Tour de France op te richten, een primeur in Europa!

Maar wie zijn deze ambitieuze renners?

Hier zijn 3 portretten van deze Brusselaars:

Renaud: https://tourensemble.brussels/fr/hall-of-fame/renaud

Liesbeth: https://tourensemble.brussels/fr/hall-of-fame/liesbeth

Amor: https://tourensemble.brussels/fr/hall-of-fame/amor

Begint het al te kriebelen?

Trek je prachtige gele truitje aan en sluit je aan bij de 23ste ploeg om deel te nemen aan talloze wielerevenementen dwars door het hart van Brussel. Op 28 juni verzamelen we het hele team voor een grote fietstocht en -parade en om ons alvast op te warmen om de Grand départ van de France zo goed mogelijk te verwelkomen. Meer dan 800.000 mensen worden in de hoofdstad verwacht!

Bovendien steun je met je inschrijving een begeleidingsproject voor moeders die zich met de fiets in Brussel willen verplaatsen. Voor elke inschrijving gaat € 1 naar dit project, waarbij moeders die al een opleiding voor fietsen in het verkeer hebben gevolgd bij Pro Velo, begeleiding krijgen bij hun trajecten.

Praktische informatie:

Tour ensemble

Vorige artikel

Eurovelo 3

Sprongen voorwaarts voor Waalse fietswegen met EuroVelo 3 / RAVeL

16 mei 2019
Lees verder

In Wallonië schieten de nieuwe fietsinfrastructuren als paddenstoelen uit de grond. Onder andere de internationale EuroVelo 3-fietsroute vaart hier wel bij. 27 april jongstleden tekende ook de lente present voor de inhuldiging van drie gloednieuwe RAVeL-segmenten op Lijn 38 van het Waalse fietsroutenetwerk. Goed nieuws voor zowel lokale functionaliteitsfietsers als fietstoeristen van heinde en verre.