Nieuws

Etablissementen met het label “Fiets Welkom” in Wallonië - België in de kijker

11 maart 2019
Dsc1124

Wist je dat bijna 600 verblijven (hotels, gîtes, pensions, jeugdherbergen, campings), restaurants, toeristische attracties, musea, toeristische organisaties en producenten je maar al te graag zien komen met je fiets? Je herkent ze aan het logo "Fiets Welkom" aan de ingang van het etablissement en je vindt er diensten op maat van fietsers.

Ze bevinden zich op maximaal vijf kilometer van een RAVeL-/EuroVelo-route of van een fietsnetwerk met knooppunten, en bieden je alles wat je als fietser nodig hebt, zoals:
  • nuttige informatie en advies over de fietsroutes, weer, enz ...;
  • een plaats waar je je fiets kwijt kan of een beveiligde fietsenstalling;
  • een reparatie- en EHBO-kit;
  • drinkwater om in te slaan.

En je betaalt er niets extra voor! Geen enkele reden dus om 't niet te proberen! Waar vind je de etablissementen? http://lawallonieavelo.be

Meer over het label:

Het label, bedacht in 2011, is een initiatief gecoördineerd door het Commissariaat-generaal voor Toerisme van het Waalse Gewest. Wil je deel uitmaken van dit netwerk of meer info over dit label, neem dan contact op met het Commissariaat-generaal voor Toerisme: velo@tourismewallonie.be

Video over het label:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=03u3h0gBI3U


Volgende artikel

Eurovelo5

Doorkruis Europa op de EuroVelo’s!

12 maart 2019
Lees verder

Je droomt ervan in Engeland te vertrekken en helemaal tot Zuid-Italië te fietsen? Of wat denk je van Noorwegen-Spanje, in één uniek traject voor avontuurlijke tweewielers? Laat je fietsdromen niet langer dromen zijn! Voor het eerste kan je je vandaag op de EuroVelo 5 ‘Via Romea francigena’ begeven, voor het tweede volg je de bordjes EuroVelo 3 ‘Pelgrimsroute’. De in totaal 16 EuroVelo-fietsroutes doorkruisen niet minder dan 42 landen en zijn samen goed voor 70 000 km fietspad!