Nieuws

Alweer een deel van EuroVelo 5 bewegwijzerd in Wallonië!

30 juni 2020
Ev5


Het deel van EuroVelo 5 (ook wel de Via Romea Francigena genoemd) van Marche-en-Famenne tot La Roche-en-Ardenne is sinds juni 2020 bewegwijzerd met het EuroVelo 5-logo. Tegen eind 2020 zal het Waalse deel van de route volledig bewegwijzerd zijn. De komende maanden wordt het traject tussen La Hulpe, Wavre en Walhain nog aangepakt en dan zijn we klaar!

Hoe zit het met de andere delen van de fietsroute in België?

EuroVelo 5 doorkruist de drie Belgische gewesten: Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

In Vlaanderen en Brussel vinden we nog geen wegwijzers met het EuroVelo 5-logo, maar fietsers kunnen wel de GPX van de verschillende trajecten downloaden van de website www.eurovelobelgium.com.

Op het eerste gezicht lijkt het vrij eenvoudig om je fietsroute voor te bereiden, maar de Via Romea Francigena maakt echter verschillende sprongen tussen de gewesten. Je start in Wallonië en volgt de RAVeL-bewegwijzering, na enkele pedaalslagen ben je in Vlaanderen, waar je de gps je weer richting Wallonië stuurt om uiteindelijk in Brussel te belanden.

Van daaruit doorkruis je de hoofdstad en dring je Vlaanderen binnen en voor je het weet fiets je weer door Wallonië richting het zuiden van het land.

Geen gebrek aan variatie in landschap, taal en cultuur dus!

GPX en bewegwijzering

Als je van plan bent om het hele land te doorkruisen over de EuroVelo 5 is het dus vanuit praktisch oogpunt aangewezen om alle GPX-routes vooraf te downloaden. Zo vind je altijd de weg, zelfs als je van de ene naar de andere gewest fietst!

Vorige artikel

Rs2717 Bohan Semois 4334

Vertrek op avontuur in je achtertuin

19 maart 2020
Lees verder

We maken met z'n allen vreemde tijden mee. De coronarollercoaster lijkt nog lange isolatieweken voor ons in petto te hebben. Een uitgelezen gelegenheid om stil te staan bij wat werkelijk belangrijk is? Tijd te maken voor zorg en zelfzorg. Hoe hou je je bezig in isolatie? Onze gedachten kunnen gelukkig nog gaan en staan waar ze willen. Sta ons toe voor te stellen alvast in gedachten op de fiets te springen voor een kort fietsavontuur met het gezin of een fietsreis van enkele weken lang. Want een goede voorbereiding is het halve werk.