4

EuroVelo 4

Midden-Europese route

De Midden-Europese route doorkruist België via de kustroute, een 90 km lange route die deel uitmaakt van de Vlaamse icoonroutes. Deze fietsroute volgt het strand, waardoor je kan genieten van een ontspannend uitzicht op zee en een heerlijk zeebriesje, en voert je door unieke duinen en duinbossen, langs polders, uitgestrekte wadden en moerassen. Liefhebbers van cultuur en kustgastronomie kunnen hun hart ophalen in de bruisende kustplaatsen en badsteden.

De Kustroute laat je fietsen naast het strand met zicht op zee, door unieke duinen en duinbossen, of langs polders en uitgestrekte slikken en schorren. Liefhebbers van cultuur en kustgastronomie komen aan hun trekken in de bruisende kuststeden en levendige badplaatsen. Je maakt er kennis met de belle-epoque-architectuur, het Beaufort-beeldenpark met hedendaagse kunst en het rijke maritieme erfgoed. Twee veerbootjes voeren je in de havens van Nieuwpoort en Oostende naar de overkant. Maak je er een tweedaagse van? De kust ontvangt je met open armen!

De kustroute maakt deel uit van de internationale langeafstandsfietsroutes EuroVelo 4 (Central Europe Route) en EuroVelo 12 (North Sea Cycle Route) en sluit naadloos aan op de Kustroute in Nederland en ‘La Vélomaritime’’ in Frankrijk.

De Kustroute is een initiatief van Westtoer, de Vlaamse Provincies en Toerisme Vlaanderen en kadert in de realisatie van de Vlaamse Icoonroutes.

Wil je meer ontdekken over de streek? Surf dan naar de website van Westtoer.

Zin om via de EuroVelo 4 door Nederland reizen? Lees alles over de route op de website van het Fietsplatform.

Wil je de route voortzetten in Frankrijk, neem dan een kijkje op France Velo Tourisme.

Meer over EuroVelo 4

Volg de 5.100 km lange route dwars door Europa, van west naar oost en ontdek alles over het op één na dichtstbevolkte continent ter wereld. Fiets langs onovertroffen middeleeuwse architectuur, bruisende steden en doorheen eeuwen van rijke geschiedenis. Laat de drukte achter je en volg het kronkelende pad langs de dramatische noordkust van Frankrijk richting het sprookjesachtige Boheemse Woud. EuroVelo 4 biedt zo veel variatie dat je niet zal weten waar je moet beginnen.

7
Landen
5.100
km
21
Unesco sites
Download Gpx
Eurovelo 4 Central Europe Route V2 Carré