3

EuroVelo 3

Pelgrimsroute

De Eurovelo 3 trekt dwars door België, is ongeveer 200 km lang en neemt je op ontdekkingsreis langs de Waalse steden. De route doorkruist Luik, Namen en Charleroi en zal je verrassen met zijn historische monumenten en oude sites. Aanschouw de bucolische landschappen van het Land van Herve en geniet van de gastronomie van deze uitzonderlijke streek.

Vanuit de stad Aken in Duitsland leidt de Pelgrimsroute je over de Ossenweg naar de stad Luik. Daar kom je al gauw op het symbolische drielandenpunt tussen Duitsland, België en Nederland. Na ongeveer tien kilometer bereik je uiteindelijk de RAVeL, Lijn 38, waar je de pracht en praal van het Land van Herve kan aanschouwen. Verlaat de metropool Luik over de RAVeL en fiets langs de Maas en de Samber. De vallei van de Maas en de Samber met steden als Namen en Charleroi hebben heel wat te bieden op het vlak van historisch patrimonium en postindustrieel erfgoed, en weerspiegelen de culturele verscheidenheid van Wallonië. Voor je in Frankrijk aankomt, zorgt de gemoedelijke sfeer van de bucolische landschappen van de Haute-Sambre voor een onverwachte ontmoeting met het water- en vogelleven.

Zin om via de EuroVelo 3 door Duitsland reizen? Je vindt meer informatie over de route op de ADFC-website.

Wil je de route voortzetten in Frankrijk, neem dan een kijkje op de Franse website.

Kriebelt het om nog meer te ontdekken in Wallonië? Surf dan naar de website RAVeL en Wallonie Belgique Tourisme.

Meer over EuroVelo 3

Heb je zin in een fietsreis waar je cultureel kan afwisselen met feest en avontuur? Dan is EuroVelo 3 misschien wel het antwoord. De route geeft je een voorproefje van enkele van Europa's beroemde pelgrimsroutes. Langs de grofweg 5.100 km lange route kan je enkele van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen van ons oude continent ontdekken, waaronder de kathedralen van Keulen, Aken en Santiago de Compostela. Onderweg fiets je door vele bruisende steden die beroemd zijn om hun onovertroffen nachtleven, zoals Hamburg en Parijs.

7
Landen
5.300
km
20
Unesco sites
Eurovelo 3 Pilgrims Route V3 Carré