3

EuroVelo 3

Pilgrims Route

Traversing Belgium, Eurovelo 3 is approximately 200 km long and will give you a good overview of Wallonia’s cities. Crossing Liège, Namur and Charleroi, the route will surprise you with its historical monuments and ancient places. Enjoying the bucolic landscapes of the Land of Herve and the gastronomy of the region is a must-do.

De fietsroute van de Pelgrim leid je van Aken naar de vurige stad Luik. Na het verlaten van Aken bereik je al snel ‘Trois Frontières’. Deze symbolische plek ligt tussen Duitsland, België en Nederland. Na ongeveer vijf kilometer on RAVeL Line 39 kom je aan Plombières mining site and de RAVeL Lijn 38. Op deze RAVeL ontdek je het Land van Herve, een kleurrijke en groene omgeving. Ontdek de video van Lijn RAVeL 38 en 39, de beste Europese groene weg in 2021 !

Er zijn heel wat uitkijkpunten van waar je het landschap kan bewonderen en waarderen. Vanuit de metropool Luik volg je de RAVeL van de Maas en daarna de RAVeL van de Samber. Je fietst als het ware door de geschiedenis. De vallei van de Maas en de Samber met steden als Namen en Charleroi hebben heel wat te bieden op het vlak van historisch patrimonium en post-industriëel erfgoed. Net voor je in Frankrijk aankomt, word je ondergedompeld in de bucolische landschappen van de Hoge Samber, de ideale plek om de authentieke fauna te bewonderen.

Meer over EuroVelo 3

7
Countries
5.300
km
20
Unesco sites
Eurovelo 3 Pilgrims Route V3 Carré