19

EuroVelo 19

Maasfietsroute

In een prachtige omgeving met indrukwekkende rotspartijen en kastelen, volgt u de Maas door het Waalse Dinant, Namen en Luik en dan verder over het platteland van de Vlaamse provincie Limburg.


In België stroomt de Maas door een landschap met dramatische rotswanden, vaak met statige kastelen er bovenop. In Dinant torent de citadel uit boven de kenmerkende uienkoepel van zijn kerk. Een ander kasteel kijkt uit over Namen, de hoofdstad van Wallonië, waar de Maas samenvloeit met de Samber. Verder stroomafwaarts kan je de forten van Hoei en Luik bezoeken, de 'Vurige Stede', met zijn indrukwekkende nieuwe treinstation, ontworpen door de beroemde architect Calatrava. Nadat je de stad Visé achter je laat, kan je kiezen om verder te gaan op de oostoever of Belgisch Limburg te ontdekken langs de charmante westoever van de Maas.

EuroVelo 19 Route - ‘La Meuse à vélo’, de eerste langeafstandsfietsroute van Wallonië en Vlaanderen, is goed voor 190 kilometers fietsplezier langs een van de allermooiste rivieren van Europa.

De Citaldelroute loopt bijna uitsluitend in de eigen bedding van de RAVeL van de Maas en is dus autovrij.

Wilt u de EuroVelo 19 ook in Frankrijk en Nederland fietsen? Bezoek de website meuseavelo.eu.

Meer over EuroVelo 19

De Maasfietsroute volgt een van de belangrijkste rivieren in Europa en is geschikt voor fietsers van elk niveau. Fiets van het plateau van Langres via Hoek van Holland naar Rotterdam over meer dan 1.050 km aan gemarkeerde paden en ontdek drie landen (Frankrijk, België en Nederland).
Deze aantrekkelijke en gevarieerde route biedt steeds wisselende landschappen, met charmante stadjes en dorpjes aan beide oevers van de rivier, en tal van culturele erfgoedsites en culinaire schatten van begin tot eind.

3
Landen
1.050
km
3
Unesco sites
Download Gpx
Eurovelo 19 Meuse Cycle Route Carré